Veel gestelde vragen (FAQs)

Intake

 
Wat is het verschil tussen de screening en een intake?
De screening gaat vooraf aan een intake wanneer een patiënt zonder verwijzing van een arts bij de fysiotherapeut komt. Is er wel een verwijzing dan is er geen screening nodig omdat de huisarts dit dan al heeft gedaan.

Waarom is een intake en onderzoek na een verwijzing duurder dan na een intake?
Dit komt doordat een intake en onderzoek na een verwijzing geldt als één behandeling waarbij de screening gedaan is door de huisarts. Bij een intake en onderzoek na een screening wordt de screening vooraf gedaan door ons. Deze screening wordt apart van de intake en onderzoek na screening gedeclareerd. Kortom, een intake en onderzoek na screening is eigenlijk een dubbele behandeling waardoor de prijs van de intake en onderzoek na screening goedkoper is. De prijs van een screening wordt hier namelijk nog bij opgeteld. Deze prijzen gelden natuurlijk alleen als u niet aanvullend verzekerd bent. Bij een aanvullende verzekering worden de intake en onderzoek na screening of verwijzing altijd vergoed.

Fysiotherapie

 
Wat is het verschil tussen een éénmalig onderzoek en een screening?
Een éénmalig onderzoek is op basis van een doorverwijzing van een arts met een schriftelijk gerichte vraag aan ons. Het éénmalige onderzoek dat wij uitvoeren genereert vervolgens informatie voor de fysiotherapeutische diagnose wat als basis zal dienen voor de toekomstige behandeling. Een screening is voor ons bedoeld om te kijken of verder fysiotherapeutische onderzoek zonder tussenkomst van een arts geïndiceerd is. Wij zullen kijken of uw klachten binnen het gebied van de fysiotherapeut valt.

Gecontracteerde zorg (verzekeringen)

 
Bij welke zorgverzekeringen zijn jullie aangesloten?
Wij hebben met elke zorgverzekeraar een overeenkomst.

Hoe weet ik het aantal behandelingen dat vergoed wordt door mijn zorgverzekeraar?
U kunt dit terugvinden in uw polisoverzicht of door te bellen met uw zorgverzekeraar. Tevens kunnen wij op basis van uw zorggegevens zien wat het aantal behandeling is dat u vergoed krijgt.

Hoe verder als het maximaal aantal vergoede behandelingen op is maar de klacht nog niet over?
Dit zullen wij met u overleggen voordat uw behandelingen op zijn, zodat u weet wat de opties zijn als uw klacht nog niet over is.

Facturatie en betalingen

 
Hoe worden behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?
De zorgverzekeraar regelt dit rechtstreeks met ons, u hoeft daar verder niks voor te doen.

Hoe kan ik bij jullie betalen voor niet vergoede zorg en/of trainingen?
U kunt dit bedrag overmaken op onze rekening of contant voldoen.

Facilliteiten

 
Kan ik voor de deur parkeren?
Wij hebben gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Hebben jullie aparte heren- en vrouwenkleedruimtes en douches?
Wij hebben geen aparte kleedkamerruimte, wel is er ruimte om uw kleren op te hangen en van schoenen (en eventueel kleding) te verwisselen. Tevens is er een douche aanwezig om u na afloop van een training op te frissen.

Credits

 
Wie heeft jullie logo, drukwerk en website ontworpen?
Patrick van Gerwen van Vormwijs uit Amsterdam heeft dat voor ons verzorgt. Wij hebben toen meteen zijn muisarm even behandeld.